VARTIO-OHJE


Nokkalan sataman vartiointiohje

Satamassamme suoritettavan vartioinnin avulla pystytään estämään ilkivaltaa ja varastelua. Ammattimaisia varkaita sen avulla voidaan häiritä, muttei varmaankaan estää suunnitelmallista toimintaa.

Jokaisella, jolla on vene joko aallonmurtajalla tai B-laiturissa on 2 vartiointivuoroa / veneilykausi.

Vartiointivuoron aikana on tarkoitus kierrellä rannassa, aallonmurtajalla ja laiturilla, jotta ulkopuoliset kulkijat näkevät vartijan olemassaolon.

Tuulisilla ilmoilla on syytä tarkastaa, että veneiden kiinnitykset ovat kunnossa ja lepuuttajat ovat paikoillaan suojaamassa kylkiä.

Arkipäivisin B-laiturin päässä olevassa lipputangossa pidetään EM:n viiriä ympäri vuorokauden. Viikonloppuisin viiri lasketaan ja nostetaan EM:n lippu Majan pihalla olevaan lipputankoon. Liputussäännöistä poiketen lippu nostetaan jo aamulla vartiovuorosta lähdettäessä. Lippu lasketaan auringon laskiessa tai viimeistään klo 21.00. Juhannuksena lippu saa olla salossa koko yön.

Vartiomajassa (Rinnemaja) olevaan vihkoon kirjataan ylös satama-alueella liikkuneet ylimääräiset henkilöt, autot yms. Tiedoista saattaa olla myöhemmin hyötyä, jos jotain vahingontekoa on kuitenkin tapahtunut.

Vartiovuorot varataan merkitsemällä Rinnemajan seinällä olevaan listaan nimi, puhelinnumero ja venepaikan nro.

Vartiointipäällikkö
Espoon kaupungin säästötoimista johtuen emme saa enää vartiointiavustusta. Parina viime vuonna on myös ollut vaikea saada satamaan vartiopäällikköjä joka kuukaudeksi. Vartioinnin aiheuttamien kulujen alentamiseksi johtokunta päätti kokeilla tulevalla kaudella järjestelyä, jossa meillä ei ole vartiopäälliköitä. Tämän sijasta vartiovuorossa oleva muistuttaa huomenna vartioon tulevaa soittamalla tälle. Tarkemmat ohjeet tulevat Rinnemajalle. Uusi järjestely asettaa meille kaikille suuremman vastuun muistaa vartiovuoromme ja järjestää asiat niin, että pääsemme vuorollamme paikalle. Meidän kaikkien veneemme ovat vaarassa, jos satamaa ei vartioida! Vartioinnin laiminlyönnistä seuraa EM:n vuosikokouksen määräämä sakko.
Copyright O.Nuutila