VARTIO-OHJE


Nokkalan sataman vartiointiohje

Satamassamme suoritettavan vartioinnin avulla pystytään estämään ilkivaltaa ja varastelua. Ammattimaisia varkaita sen avulla voidaan häiritä, muttei varmaankaan estää suunnitelmallista toimintaa.

Jokaisella, jolla on vene poijupaikalla, aallonmurtajalla tai B-laiturissa on vuosittain kaksi vartiointivuoroa venepaikkaa kohden.

Vartiointivuoron aikana vartiomies kiertää rannassa, aallonmurtajalla ja laiturilla, jotta ulkopuoliset kulkijat näkevät vartijan läsnäolon.

Tuulisilla ilmoilla on syytä tarkastaa, että veneiden kiinnitykset ovat kunnossa ja lepuuttajat ovat paikoillaan suojaamassa kylkiä.

Arkipäivisin B-laiturin päässä olevassa lipputangossa pidetään EM:n viiriä ympäri vuorokauden. Viikonloppuisin viiri lasketaan ja lipputankoon nostetaan EM:n lippu. Liputussäännöistä poiketen lippu nostetaan jo aamulla vartiovuorosta lähdettäessä. Lippu lasketaan auringon laskiessa tai viimeistään klo 21.00. Juhannuksena lippu saa olla salossa koko yön.

Vartiomajassa olevaan vihkoon kirjataan ylös satama-alueella liikkuneet ylimääräiset henkilöt, autot yms. Tiedoista saattaa olla myöhemmin hyötyä, jos jotain vahingontekoa on kuitenkin tapahtunut.

Vartiovuorot varataan merkitsemällä vartiomajan seinällä olevaan listaan nimi, puhelinnumero ja venepaikan nro.

Espoon Merenkulkijoilla ei ole vartiopäällikköä, joka tarkistaisi päivittäin vartiovuorojen sujuvuuden ja vartiomajan siisteyden. Tämä vastuu on vartiomiehillä kollektiivisesti. Tarkemmat ohjeet tehtävistä tarkistuksista ja toimenpiteistä löytyvät vartiomajan seinältä.

Vartioinnin laiminlyönnistä seuraa EM:n vuosikokouksen määräämä sakko.

Vartiointi on osa satamajaoksen toimintaa, jonka vuosittainen toimintakertomus ja -suunnitelma löytvät vuoden ensimmäisestä tiedotteesta. Vuoden toisesta tiedotteesta löytyvät tarkemmat ohjeet vartioinnista. Vartiomajalta löytyy vartio-ohje tulostettuna.

Vuoden 2019 ensimmäinen tiedote...
Vuoden 2019 toinen tiedote...
Kaikki tiedotteet...
Copyright O.Nuutila