Mestaruuskisat 2020 purjehdittu

Mestaruuskilpailut purjehdittiin tänään hienossa aurinkoisessa syyssäässä. Siirto viime viikonlopulta kovan tuulen ja sateen alta näytti onnistuneelta valinnalta, sillä ilmoittautuneita veneitä oli nyt peräti kymmenen. Tänäänkin ennuste povasi iltapäivää kohden kovenevaa tuulta, mutta kilpailun ajan olosuhteet pysyivät varsin mukavina.

Starttiviivalle lähti lopulta yhdeksän venettä. Takaa-ajolähtönä purjehdittu kilpailu oli jälleen hyvin tiukka, ja noin kahden tunnin purjehduksen jälkeen veneet olivat pakkautuneet varsin tiiviiseen nippuun – ensimmäisen ja viimeisen veneen ero maalissa oli vain kymmenen minuuttia. Myös protestilautakuntaa tarvittiin tällä kertaa käsittelemään kilpailujärjestäjien tekemisiä, mutta pienen pohdinnan jälkeen lopulliset tulokset saatiin julistettua.

Voittoon purjehti tänä vuonna Spumante (Tommi Vihavainen), toiseksi TAI-TAI (Timo Lauttia) ja kolmanneksi Carol (Olli Mustonen). Double Handed -palkinnon, eli parhaan kahden hengen miehistön palkinnon vei TAI-TAI:n kaksikko.

Tarkemmat tulokset Seuran mestaruuskilpailut -sivulla.

1. sija: Spumante
2. sija: TAI-TAI
3. sija: Carol