Seuran Maja

Espoon Merenkulkijoiden Majan ja sen piha-alueen käyttösäännöt

Maja, sen pihapiiri ja niiden käyttötarkoitus

Pursiseura Espoon Merenkulkijat vuokraa Espoon kaupungilta sataman välittömässä läheisyydessä olevaa kiinteistöä. Pihapiirissä on kuusi rakennusta:

  • Maja (punainen talo)
  • partiolaisten käytössä olevat keltaiset talot
  • Vaja (verstas)
  • Pressuvaja
  • ”Bjarnen vaja”, ja lisäksi
  • pihapiirissä on lisäksi grillauspaikka pöytineen.

Maja toimii seuran tilana, jossa järjestämme kokouksia ja seuran pienimuotoisia tilaisuuksia. Majaa vuokrataan jäsenillemme yksityistilaisuuksia varten jäsenhintaan. Majaa voidaan myös vuokrata muuhun käyttöön (esim. muille seuroille tai yhtiöille) erikseen määriteltävään päivähintaan johtokunnan päätöksellä.

Vajarakennus toimii pienenä verstaana, jossa jäsenet voivat tehdä pienimuotoisia töitä. Vajan käytöstä lisätietoja saa johtokunnalta ja satamaisännältä.

Pressuvajassa venepaikan haltijat voivat omalla vastuulla säilyttää veneiden peittämiseen käytettäviä peitteitä (alkaen kesä 2024).

Kulttuurihistoriallisesti arvokas ja suojeltu ”Bjarnen vaja” on ollut jäsenten käytössä mm. pressujen säilytykseen. Kesän 2023 jälkeen se ei ole enää jäsenten käytössä ja pressut säilytetään jatkossa viereisessä pressuvajassa.

Majan varustus

Majan peruskunnostus saatiin päätökseen vuoden 2023 aikana. Siinä on pieni eteinen, tupakeittiö ja ”peräkammari”, jossa on jykevä pitkä pöytä ja siihen kuuluvat penkit ja tuolit. Tupakeittiössä on pieni keittiö, joka on varustettu jääkaapilla, kahvinkeittimillä ja irtonaisilla induktiokeittotasoilla. Keittiökaapeissa on lautaisia, kuppeja, laseja ja ruokailuvälineitä sekä pieni määrä ruoanlaittovälineitä. Majassa on palosammutin ja sammutushuopa.

Juoksevaa vettä ja viemäröintiä ei alueella ole. Vesi haetaan satamasta tai on talven aikana tuotava itse. Bajamaja satamassa on käytössä vuoden ympäri.


Kun käytät Majaa!

Vuokraajan on itse osallistuttava tilaisuuteen, jota varten hän Majan vuokraa. Vuokraaja vastaa Majan asiallisesta käytöstä: siivous ja jätteiden poisvienti. Huolehdi ettei irtaimistolle tai ympäristölle aiheudu vahinkoa. Tiskaus on tehtävä satamasta kannettavalla vedellä tai kotona. WC:nä käytetään Pookin (vartiorakennus) käymälää kesällä. Majan käyttö ei saa häiritä ympäristön asukkaita tai yleistä järjestystä. Vuokraaja sitoutuu korjaamaan tai korvaamaan käytön aiheuttamat vahingot. Tupakointi sisätiloissa on ehdottomasti kiellettyä!

Majan lattia on uusittu perinteisiä materiaaleja käyttäen. Lattialaudat ovat maalattua havupuuta, joten ne eivät kestä kovaa painetta tai naarmuttamista. Kengät on riisuttava eteisessä tai puhdistettava huolellisesti ennen sisälle astumista. Huonekaluja tai muita tavaroita ei saa raahata lattiaa myöten. Kapeakorkoiset korkokengät aiheuttavat painaumia puuhun, joten sellaisten käyttö on Majassa kielletty.

Mahdollisista vahingoista vuokraajan on viivytyksettä ilmoitettava seuran johtokunnalle.


Pihapiirin grillauspaikka ja vastuukysymykset

Majan pihalla on peltinen iso avogrilli ja 3 ulkopöytää penkkeineen. Pienille ryhmille grillauspaikka on vapaasti jäsenten käytettävissä. Suurempien ryhmien (10 henkilöä tai useampi) osalta se on varattava seuralta samaan tapaan kuin Maja. Grillissä saa polttaa grillihiiliä tai Vajassa säilytettävää puutavaraa. Grillin käyttö on kielletty aina, kun alueella on metsäpalovaroitus tai olosuhteet esim. kuivuuden takia eivät salli grillin turvallista käyttöä. Huolehdi, että tuli ja hiillos ovat sammuneet ennen paikalta poistumista!

Jäsenen on itse osallistuttava grillauspaikalla järjestettävään tilaisuuteen. Hän vastaa grillauspaikan asiallisesta käytöstä ja sen siivoamisesta ja jätteiden poisviemisestä käytön jälkeen sekä siitä, ettei talolle, irtaimistolle tai ympäristölle aiheudu vahinkoa sekä siitä, ettei käyttö häiritse ympäristön asukkaita tai yleistä järjestystä. Grillauspaikan käyttäjä sitoutuu korjaamaan tai korvaamaan käytön aiheuttamat vahingot.

Mahdollisista vahingoista käyttäjän on viivytyksettä ilmoitettava seuran johtokunnalle.


Majan ja grillauspaikan varaus ja vuokra

Majan voi vuokrata seuran sihteeriltä. Vuokra jäsenille ja muille ilmoitetaan seuran nettisivuilla hinnastot-sivulla. Taloudenhoitaja laskuttaa vuokran sähköpostitse lähetettävällä laskulla. Majan avaimen toimituksesta vuokraajalle sovitaan erikseen varausta tehdessä.

Muista, että olet sitoutunut maksamaan tilavuokran ja noudattamaan tässä esitettyjä sääntöjä seuran yhteisistä tiloista!