Kilpapurjehdusuutisia

Kausi lähestyy ja korona aiheuttaa vielä epävarmuutta alkukauteen. Paljon on kuitenkin jo ehtinyt tapahtua ja kauden alkua odotellessa kannattaa huomioida nämä seuraavat uutiset:

1. Finrating 2021 -sääntö ja taulukot on julkaistu.

Viime vuonna otettiin jo ensimmäinen tuntuma uuteen Finrating-tasoitussääntöön, mutta vasta nyt uudistus on saatu vietyä kunnolla läpi. Tämä tarkoittaa sitä, että vanhoihin LYS-lukuihin pohjautuvat tasoitusluvut ovat nyt jääneet lopullisesti historiaan ja kaikkien veneiden, myös taulukkoveneiden, tasoituskertoimet perustuvat ORC-laskentaohjelmiston antamiin tarkkoihin suorituskykyennusteisiin. Tämä tarkoittaa käytännössä kahta asiaa: Ensinnäkin kaikki luvut ovat muuttuneet viime vuotisista. Toisekseen hyvin iso osa vanhoista taulukkoveneistä on ainakin toistaiseksi kadonnut taulukosta, sillä Avomeripurjehtijat eivät ole pystyneet laskemaan kaikkien noin 500 vanhan taulukkoveneen kertoimia uusiksi. Tällä hetkellä taulukossa on 206 venetyyppiä, joten noin 300 on tippunut pois. Jos aiot kilpailla kaudella 2021 Finrating-kisoissa, niin tarkista löytyykö veneesi taulukosta ja tarkista mikä on kauden 2021 tasoitusluku. Jos venetyyppiä ei löydy taulukosta ja halua kisailla, niin veneellesi pitää hakea venekohtainen todistus. Tämä maksaa 25 euroa (+ Avomeripurjehtijoiden jäsenmaksu 30 eur). Tee tämä pian, sillä etenkin alkukaudesta todistusten hakemisessa on ymmärrettävästi ruuhkaa. Lisätietoa, säännöt, taulukot yms. löytyy Avomeripurjehtijoiden uudistetuilla sivuilla osoitteessa: https://avomeripurjehtijat.org/finrating/

2. Kilpapurjehdusssäännöt on uudistettu uudelle olympiadille 2021-2024.

Purjehduksen kansainvälinen katto-organisaatio World Sailing on julkaissut uudet kilpapurjehdussäännöt. Kovin suuria muutoksia ei säännöissä ole, ainakaan tavalliselle iltakisaajalle. Kannattaa toki hankkia tuoreimmat säännöt ja tutustua niihin. Säännöt ovat ladattavissa ilmaiseksi SPV:n sivuilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi osoitteessa https://spv.fi/teema/materiaalipankki/

3. Kauden alku viivästynee, myös EM:n keskiviikkokisat.

Avomeripurjehtijat yhteistytyössä SPV:n kanssa ovat linjanneet, että nykyisten kokoontumisrajoitusten takia ainakin Finrating- ja ORC-kilpailuiden järjestämistä ennen kesäkuun alkua ei sallita. Muiden luokkaliittojen tilanteesta ei ole varmuutta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että keskiviikkokisamme eivät todennäköisesti ala vielä toukokuun puolella, vaan tämän tiedon valossa ensimmäinen kisa olisi 2.6. Tilannetta seurataan, ja mikäli viranomaiset keventävät rajoituksia, niin aikaisempikin kauden aloitus saattaa olla mahdollista. Tarkemmat tiedot tästä päätöksestä: https://avomeripurjehtijat.org/2021/04/30/ohje-kilpailujen-jarjestamisesta-ja-harjoittelusta-koronaviruspandemian-aikana/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *