Kilpailukutsu, seuran mestaruuskisat 10.9.2022

Espoon Merenkulkijat ry järjestää lauantaina 10.9.2022 seuran purjehdusmestaruuskilpailun.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusääntöjä, FinRating-sääntöä ja purjehdusohjetta.

Luokat, lähtötapa ja rata

Veneet kilpailevat seuran mestaruudesta yhdessä luokassa. Lisäksi palkitaan paras venekunta, jossa on enintään kahden hengen miehistö.

Lähtö ja maali ovat Nokkalan alueella. Ratana saaristorata Nokkalan lähistöllä, purjehdusajaltaan noin kaksi tuntia.

Lähtö pyritään järjestämään takaa-ajolähtönä (kukin vene saa oman FinRating-luvun mukaisen lähtöajan). Huom. Lähetysviestit ovat rajoitetut. Tämän takia osallistujien tulee huolehtia omasta starttiajasta ja osallistujilla tulee olla kello (tai esim. GPS vastaanotin) josta näkyy tarkka kellonaika. Kipparikokouksessa tarjotaan mahdollisuus tarkistaa virallinen kellonaika.

Tuloslaskenta

Takaa-ajokilpailu, eli maaliintulojärjestys ratkaisee. Jos kilpailupäivänä on hyvin kevyt tuuli, tai rataa joudutaan muuttamaan, niin tulokset voidaan laskea myös aikaa-ajalle menetelmällä. Tämä pyritään ilmoittamaan kipparikokouksessa.

Osallistuminen ja ilmoittautuminen

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Espoon Merenkulkijoiden jäsenet ja seuran Nokkalassa olevat vuokralaiset omistamillaan tai kipparoimillaan veneillä. Veneillä tulee olla voimassa oleva FinRating-tasoitus (taulukkovene tai todistus). Kilpailulautakunta voi harkintansa mukaan hyväksyä myös veneitä, joilla ei ole voimassa olevaa virallista FinRating-lukua, jos riittävän selvä peruste käytettävälle tasoitusluvulle voidaan määrittää. Toivotaan aikaista ilmoittautumista jos virallinen FinRating-luku puuttuu.

Ilmoittautuminen kilpailupäällikölle sähköpostitse, tekstiviestillä, WhatsAppilla tai puhelimitse perjantaina 9.9. klo 21:00 mennessä. Ilmoittautumisessa tulee käydä ilmi:

– Kipparin nimi, puhelinnumero, veneen purjenumero tai muu näkyvä tunniste, veneen nimi, veneen merkki ja malli, FinRating-luku

Ei osallistumismaksua.

Aikataulu

Kipparikokous pidetään klo 10:00 ja lähtö on klo 11:00. 

Purjehdusohjeet julkaistaan seuran verkkosivuilla etukäteen tai jaetaan kipparikokouksessa.

Kilpailun jälkeen palkintojenjako Majalla. Virkistysjaosto tarjoillee pullakahvit ja kenties makkaratkin osallistujille.

Kilpailupäällikkö:

Tommi Vihavainen, puh. 050-3591021, tommi.vihavainen.01(at)gmail.com

(varalla: Anna-Mari Laitila, puh. 040-7166464, laitilaannamari(at)gmail.com)