Seuran mestaruuskilpailut purjehdittu

Mestaruuskilpailut purjehdittiin tänään 10.9.2022 varsin täydellisessä syyskelissä. Aurinko paistoi lämpimästi ja tuulta oli tasaisesti eteläkaakosta 4-5 m/s. Lähtöviivalle saatiin seitsemän venettä. Radaksi oli valittu 11.3 mailin pituinen rata: Miesssaarenselän kautta Iso-Lehtisaari kiertäen Kytön loiston luokse, mistä takaisin Nokkalaan suorinta reittiä Träskholmin vierestä.

Lähtö suoritettiin perinteiseen tapaan takaa-ajolähtönä. Maalia lähestyttäessä veneet lähestyivät toisiaan ja kilpailu huipentui Nokkalan edustalla ”maalisuoralla”. Spumante ohitti Auroran vain reilu sata metriä ennen maalia onnistuneen spinnunnoston ansiosta. Kilpailu oli todella tiukka, sillä kolme ensimmäistä venettä saapui maaliin 27 sekunnin sisällä ja viisi ensimmäistäkin vain kolmen minuutin sisällä.

Parhaana double handed -veneenä palkittiin TAI-TAI ja parhaana kauden aikana aiemmin ei-kilpailleena veneenä Willow.

SijaVeneKippari
1SpumanteT. Vihavainen
2AuroraM. Hakala
3TAI-TAIT. Lauttia
4WillowM. Hakulinen
5CarolO. Mustonen
6Saililo IVK. Oksanen
7DinaP. Salmenhaara

(kuva: L. Pätilä)