Veneilykauden 2022 palkitut pikkujouluissa

EM:n pikkujouluja vietettiin perjantaina partiolaisten majassa. Tunnelma oli rento ja jouluisa. Kiitos jälleen virkistysjaostomme!

Tilaisuudessa jaettiin perinteisesti veneilykauden palkinnot:

Vuoden matkapurjehtija 2022

Tänä vuonna tunnustusta tavoitteli kaksi skiglaajaa webin lomakkeen kautta ja kolmatta ehdotti toinen seuran jäsen. Webin kautta ilmoittautui Jochen vom Brocke sekä Kari Oksanen. Jochen seilasi kauden aikana 321 merimailia lähinnä yksin tai 11-vuotiaan gastin kanssa. Kari Oksaselle maileja kertyi tuttuun tapaan reilusti, tänä vuonna “lähivesillä” 978 merimailia ja maailman merillä 2110 merimailia Teuvo Savolaisen veneen miehistönä. Kolmannen ehdokkaan, Lauri Pätilän, ehdolle asetti Tauno Hakala seuran Facebookissa näillä saatesanoilla: ”Ehdotan pytyn saajaksi Lauri Pätilää. Sanotaan, että purjehtija on perillä, kun köydet irtoaa. Se pätee varmasti Laurin lähtiessä perinteisille vuosipurjehduksille. Maileista en tiedä, mutta 6 viikkoa merellä yksinpurjehdusta yli 80 vuotiaalle on hyvä peruste saada pokaali.”

Johtokunta puntaroi ehdokkaiden meriittejä ja päätyi yksimielisesti (Markus Pätilä jääväsi itsensä) valitsemaan vuoden 2022 matkapurjehtijaksi Lauri Pätilän. Lauri purjehti yhteensä noin kuusi viikkoa merellä 28-jalkaisella Maxi Fenix purjeveneellä pääosin yksin. Merimaileja lokikirjaan kertyi 461 ja eri satamia Kotkasta Utöseen. Pystiä pikkujouluissa jaettaessa Lauri totesi humoristisesti, että muita ehdokkaita ei tainnut olla yli 80-vuotiaiden sarjassa mukana. Eräs johtokunnan jäsen totesi: ”Kun lisäksi ottaa huomioon Laurin myönteisen asenteen muihin veneilijöihin, minusta on selvää, että kiertopalkinto tulisi antaa Laurille.” Onneksi olkoon tunnustuksesta Lauri!

EM purjehdusjaoston kiertopalkinnot 2022

 • Kaken Kiulu (parhaasta yksittäisestä kilpailusta EM:n edustajana) Pekka Ervamaa:
  • Pekka kuittaa jälleen suvereenisti palkinnon jo kolmatta vuotta putkeen. BS Classic Regatan voitto tänä vuonna toi pokaalin.
 • Seuran mestaruus Tommi Vihavainen:
  • Tiukka takaa-ajokilpailu syyskuun alussa huipentui viimeisillä metreillä ennen maalia. Mestaruus vain muutaman veneenmitan marginaalilla Tommille.
 • Keskiviikkokisojen pieni luokka Mikko Hakala:
  • Palkintoa ei ole viime vuosina jaettu EM:n osallistujien puutteen takia. Nyt Mikko korjasi tilanteen kauden viimeisessä osakilpailussa  ja otti samalla kiinnityksen taskumattiin. Osakilpailun sijoitus lupaavasti viides. Ensi vuonna aktiivisemmin mukaan ja taistelemaan sarjan podium-paikoista kenties.
 • Keskiviikkokisojen iso luokka Timo Lauttia:
  • Isossa luokassa tänä vuonna Timo Lauttia otti paalupaikan EM:n kahdesta venekunnasta, sijoitus 7. kokonaiskilpailussa.